Vuosi 2005 pähkinänkuoreessa

Tämän sivun tuloksista ja uutisista kuuluu kiitos teille! Red Label's - koirien omistajat ja ohjaajat! Nöyrimmät kiitokseni!

Vuonna 2005 osa F-ja G-pennuista jatkoi vielä aktiiviuraansa ja H-pennut aloittivat tosissaan maailmanvalloitusta.

Kuten edellisenäkin talvena talviurheilulajeissa kasvateistani oli esillä ainoa hiihtoa "tosissaan" harrastava koira Genuine Gem "Dara" kilpaillen jälleen menestyksekkäästi eri hiihtäjien kanssa Suomen vetokisojen huipulla.

Helmikuussa, kuten edellisen kaudenkin helmikuussa, Dara oli mukana VUL:n koirahiihdon SM-hiihdoissa viestikultaa voittaneessa Toijalan joukkueessa. Seuraavana päivänä koira voitti henkilökohtaisen SM-luokan Miehet A-40 10 km hiihtäjänään Harri Laurila. He jättivät toiseksi tullutta seisojaa yli kahdella minuutilla.

Maaliskuussa SPKL:n valjakkohiihdon SM-kilpailuissa Joensuussa Dara ja Jari Johansson voittivat Miehet 10 km naruluokan jättäen toiseksi ja kolmanneksi tulleita saksanseisojia useita kymmeniä sekuntteja. Seuraavana päivänä Dara oli mukana Toijalan Seudun Koirakerhon viestijoukkueessa, joka voitti SM-pronssia.

Helmikuussa 2005 Dara oli mukana myös tekemässä dobermann-historiaa yhdessä kahden muun dobberin kanssa. Harri Laurila toteutti monivuotisen haaveensa ja osallistui kolmen koiran dobermann-valjakolla valjakkokisoihin. Ja voitti kisan reilusti ennen perinteisiä valjakkokoiria. Jäivät kilpakumppanit nuolemaan tassujaan, kun lumi pöllysi puikkonokkien rynnätessä matkaan ja saapuessa ensimmäisenä maaliin.


Daran kaksi talvikautta ovat olleet aivan uskomattoman hienoja. Pieni narttu on monesti näyttänyt takatassujaan saksanseisojille. Dara on saavuttanut useita mestaruuksia sekä henkilökohtaisissa luokissa että ollut pettämätön osa mestaruusjoukkueita. Toivottavasti tulevista pentueistani löytyy Daran työn jatkaja - upea talvilaji, mutta edellyttää narun toiselta päältä myös hyvää urheilumieltä ja - kuntoa.

F-pennuista kokeissa nähtiin Fateful Faun "Tikru" ohjaajansa Sari Törmälän kanssa. Parivaljakko laajensi lajivalikoimaansa jäljen ja tokoilun lisäksi myös etsintäkokeeseen ja hakumetsään.

Elokuussa etsintäkokeen alokasluokka suoritettiin hienolla kakkostuloksella
262 p.

Syyskuussa he kävivät kuittaamassa hakukokeen alokasluokan koularin upealla ykköstuloksella 281 p. ja luokkavoitolla Vantaalla.

Lokakuussa oli avoimen luokan koulutustunnus plakkarissa jälleen kerran upealla ykköstuloksella 287 p. ja luokkavoitolla Mäntsälästä.

Tokossa parivaljakko saavutti voittajaluokassa kakkostuloksen kauden päätteeksi marraskuussa.

Fervent Flame "Salsa" ohjaajansa Jukka Salmikannaksen kanssa edusti Suomea dobermannien MM-kilpailuissa Saksan Munchenissä.

Ensimmäinen maailmanmatka suurelle stadionille meni purujen ja tottelevaisuuden osalta kohtuullisen hyvin.

Valitettavasti heillä kävi huono tuuri jälkiryhmäarvonnassa joten jälkiosuus epäonnistui ja parivaljakko jäi tällä kertaa ilman tulosta.

Suojeluosuudesta täytyy koiralle hattua nostaa. Sekä lyhyen liikkeen että pitkän liikkeen maalimiestyöskentelyssä oli tälläkin kertaa sellaisia yksityiskohtia että monet koirat epäonnistuivat täydellisesti.

Salsa kesti aloittelevan maailmanmatkaajanpaineet näiltä osin hienosti!

Edellisen vuoden kesäkuussa kilpailu-uransa jäljellä aloittanut Holy Hullabaloo "Kira" ja Kirsi Joutsenvuori saavuttivat hienosti voittajaluokan koularin heti ensimmäisellä koekerralla heinäkuussa hienolla kakkostuloksella 268 p. Varsinaisen jymypaukun 3-vuotias kokematon koira järjesti ohjaajalleen piirimestaruuskilpailuissa Harjavallassa elokuussa. Kira ja Kirsi saavuttivat hienosti ykköstuloksen 273 p ja voittivat piirimestaruuden! Ja kuin osoittaakseen ohjaajalleen mikä on koiriaan - seuraavassa kisassa oli myös tuloksena ykköstulos, tällä kertaa pistein 283 p. Jos oli koirakko saavuttanut jo alemmissa luokissa hulppeita tottelevaisuuspisteitä - niin hiljaiseksi vetää voittajaluokan ensimmäisen kauden tottispistesarja - 93 - 91 - 94.

Kauden ainoa pettymys koettiin Hyvinkäällä rotumestaruuskisoissa, joissa suhteellisen hienosti menneen tottelevaisuuden (89 p) jälkeen maasto epäonnistui. Kaiken kaikkiaan näin upean kauden jälkeen jäimme Kirsin kanssa varsin hiljaisina odottamaan seuraavaa kautta. Kirsin ohjaajauran ensimmäinen kva-arvo oli yhtä tulosta vaille...

H-pentueesta jäljellä kilpaili myös Happy Harebell "Mutka" ja Salla-Kaisa Salminen. He aloittivat koeuransa lokakuussa Nurmossa saavuttaen hienosti hyvän kakkostuloksen 266 p. alokasluokan koularin kera. Heidän kautensa alkoi jo huhtikuussa tokoilulla. Liedosta irtosi alokasluokan kakkostulos. Todella hyvä alku kokemattomalle koirakolle.

RL-koirien ensimmäisen AD-kokeen suoritti Homemade Hjoska "HJ" ohjaajansa Hannele Mullerin kanssa Forssassa.

Oli ilo kirjottaa tämänkin vuoden vuosikertomus. Edelleen oma harrastamiseni on "jäissä". Lapseni löysivät jalkapallon lisäksi uuden palloilulajin, salibändyn ja kenttä vaan vaihtuu - futiksesta säbäilyyn - tottiskenttää eivät koirani ole nähneet yli kahteen vuoteen. Mutta aika aikaa kutakin - eihän sitä tiedä miten tulevaisuudessa aikani riittää omien koirieni kouluttamiseen... mutta nyt nautin täysillä lasteni harrastamisen riemuista ;)) RL-päivillä pyrin käymään läpi koulutuksellisia asioita kasvattieni omistajien kanssa - ja kiitettävästi näihin tapahtumiin osallistuvat myös "pitkämatkalaiset". On ihanaa tavata niin monia teistä edes kerran - kaksi vuodessa!