Vuosi 2010 pähkinänkuoressa

Tämän sivun tuloksista ja uutisista kuuluu kiitos teille! Red Label's - koirien omistajat ja ohjaajat! Nöyrimmät kiitokseni!

Vuosi 2010 oli nykyisen jalostuskoirani Bernadette vom Maindreieckin nuorehkojen jälkeläisten hyvä ja monipuolinen kilpailukausi. Reneen pentueista erityisesti I- ja L-pentueet tulivat hyvin esille kisakaudella hienoin tuloksin.

L-pentueen lippulaivana kaudella 2010 toimi BH, JK3 RL Lady Lollipop "Redi" ohjaajansa Risto Nikkasen kanssa. Vasta kaksi-vuotias "Redi" saavutti ensin hienon ykköstuloksen avoimesta luokasta 6.6. Kalajoella. Jälleen kerran maasto pelitti "lähes" täydellisesti (163p+30p=193p) Tottelevaisuus meni hienosti 86p. Pisteitä yhteensä tosi mukavat 279p. ja ykköstulos.

Sama parivaljakko järjesti kasvattajalleen oikean jymypaukun 28.8. Säkylässä ensimmäisissä voi-luokan jälkikokeissaan saavuttamalla JK3-koularin upeasti ykköstuloksella. Jälleen kerran maastopisteet hivelivät mieltä (169p+29p=198p). Tottelevaisuus oli kohtuullinen 75 pistettä. Yhteensä siis voi-luokan ykköstulos pistein 273p.

Ristolle kiitos kaunis kuluneesta kaudesta ja tsemppiä nuoren, melko itsenäisen ja -päisen nartun luotsaamiseen. Olet järjestänyt minulle hienoja hetkiä sekä yhteisissä treeneissä että kisamenestykselläsi! Hienosti Riston ja Arin tekemä yhteistyö on kantanut hedelmää tottelevaisuuskentälle ;))

L-pentueen toinen "Reneen" jälkeläinen BH, JK1 RL Little-Bear "Late" ja Anu Rintala kilpailivat tänä vuonna ensimmäistä kauttaan jäljen alokasluokassa. Bh-kokeen he suorittivat 11.6. hienoilla arvosteluilla. Säkylässä 28.8. parivaljakko saavutti ensi yrittämällä hienosti upean ykköstuloksen 280 pistettä alokasluokan jäljeltä. Maastopisteet hienot (164p.+30p=194p) ja tottelevaisuudesta hienosti 86p.

Hienoa työtä olet Anu tehnyt tämän pikku hiljaa aikuiseksi mieheksi kasvavan kasvattini kanssa, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Kunhan saadaan tämä tähtikartaston "pikkukarhu" tämän planeetan kiertoradalle, uskon että tämä oli vain hyvä alku jollekin vielä mukavammalle tulevaisuudessa ;))

ps. Molemmat koirakot osallistuivat myös sdyn mestaruuskokeisiin syyskuussa mutta valitettavasti tottelevaisuudet eivät "ihan pysyneet kasassa". Mutta vastaavasti maastot pelittivät molemmilla hienosti, molemmille jäljiltä TAAS kuusi keppiä. Kunhan näille saadaan ikää ja kokemuksia lisää niin katsellaan tulevaisuutta hyvillä mielin, täytyy muistaa, että näillä L-kakaroilla on ikää vasta kaksi vuotta ;o))

RL-koirista ensimmäisenä (ja kaikista dobermanneista ensimmäisenä ja ainoana!) virallisen vartiokoirakortin vuonna 2008 suorittaneet RL Independent Inx "Mutka" ja Kati Klemola, uusivat työlupansa 18.6.2010 Hämeenlinnassa poliisikoiralaitoksella.

Tasotarkastus pitää suorittaa aina kahden vuoden välein, että työlupa säilyy. Katin kertoman mukaan koira oli tässä jopa vielä parempi kuin edellisessä. Edelleen ko parivaljakko on ensimmäinen dobermann parivaljakko kun on läpäissyt kyseisen kokeen. Olen niin ylpeä teistä Kati ja Mutka! Ja olisi ehkä aiheellista pyytää "pientä" palkankorotusta työnantajaltasi ;)) Työniloa Sinulle ja Mutkalle ;))

BH, JK1 RL Illustrious Imp "Cola" ja Susanna Aro ovat jatkaneet harrastamistaan ei-niin-dobi-tyypillisissä lajeissa, tokoilussa ja agiliidossa. Ohjaajan sitkeys (ja vähän kasvattajankin) jälkimetsässä on vihdoinkin palkittu. 17.7. Vaasassa JK1-koulari hienosti pistein 257p. Jäljeltä 143p. (yksi välikeppi jäi metsään), esineistä täydet 30p. Tottelevaisuudesta 84p. Tottelevaisuus oli hienoa katseltavaa, mutta pisteitä verottivat suorat sivulle tulot. Kiitos Susanna taas tästäkin kaudesta. On ilo seurata sivusta monipuolista koiraharrastamistasi kasvattini kanssa!!Ja tsemppiä kaikki-tai-ei-mitään Cola Petterin kanssa!

Viime vuonna vuoden ainoan käyttövalion arvon saavuttanut FI KVA, BH, HK3, SDY SM1 RL Iceman Ikaros "Ikkeri" ja Juha Kauppinen jatkoivat hienoja esityksiä hakurintamalla. He saavuttivat jälleen voi-luokasta upean ykköstuloksen 30.5. Salossa pistein 281p. Maastosta hienosti 190p (yksi esine jäi metsään) ja tottelevaisuus upeat 91p. Kauden päätähtäin oli palveluskoirien SM-kokeessa. Parivaljakolle jäi paljon jossiteltavaa tottelevaisuuskarsinnan jälkeen. Juuri kun "Ikkeri" oli tekemässä eteenmenoa, kulki yleisöltä suljetulla alueella valkoinen pieni koira ja eteenmeno meni plörinäksi. "Ikkerillä" on harjoitukssa eteenmenossa iso valkoinen pallo.... ja sitä kohdenhan se juoksi.... Tuomari oli pahoitellut arvostelun jälkeen sitä ettei hän ollut huomannut häiriötekijää joka ei ollut tasapuolinen kaikille osallistujille ;(( Toivottavasti onnettaret ovat mukana ensi kaudella isoissa kisoissa, jotka ovat koirakon päätähtäimet!! Tsemppiä treeneihin ja kovasti kiitoksia tästäkin kaudesta. Oli hienoa jännittää teidän puolestanne SM-kokeen maastoon pääsystä - se jäi niin pienestä kiinni - tällä kertaa!!

I-pentueesta TOKON SM-kilpailussa Imatralla dobermanneja edusti yksi koirakko. BH, JK2 RL Immemorial Idol "Poju" ja Ari Koskela. Ja edustivatkin superhienosti!! He saavuttivat upeasti ykköstuloksen 256p. voi-luokasta. Arvostelu oli kovaa tänäkin vuonna. Vain neljä ykköstulosta yli neljästäkymmenestä koirakosta kertonee oman viestinsä.

Pojulla piti tänä vuonna kokeilla siipiä tosissaan myös voi-luokan jäljellä mutta valitettavasti ne toiveet vesittyivät todella vähiin mahdollisuuksiin päästä mukaan kokeisiin ;(( Sdyn mestaruuskokeissa parivaljakko suoritti tänäkin vuonna kansallisten lajien parhaan tottelevaisuuden mutta jäljeltä jäi metsään yksi välikeppi ja mikä harmillisinta, myös kutoskeppi, vaikka koira ajoi jäljen loppuun asti. Näin mahdollisuutta tulokseen ei ollut. Kiitokset Arille kaikesta yhteistyöstä kuluneella kaudella! On todella ilo ja kunnia että jaksat niin paljon panostaa myös muihin kasvatteihini tottelevaisuuden osalta!! Katseet kohti ensi kautta ja heti keväästä vaan yritetään taas päästä mukaan jälkikokeisiin. Jospa ne SM-koepaikkaan vaadittavat tulokset saataisiin sittenkin kasaan ;))

Reneen J-pentueesta BH kokeen suoritti 8.5. Toijalassa BH RL Jetset Jewel "Rita" ja Eini Holming.
Nyt sitten vain päättämään tuleeko Ritasta jälki vai hakukoira ;)) vaiko peräti vepe-eläin ;o)) tai ehkä kaikkia niitä ;)))))))))

Eini ohjaa myös armeijan leivistä sivilisoitunutta BH, JK2 RL Honest Handymania "Händyä". Parivaljakko saavutti hienosti kakkostuloksella 264p. JK2-koularin Hämeenkyrössä 17.6. Jälkipisteet 143p (yksi välikeppi jäi metsään) + 28p esineistä. Tottelevaisuus hienosti upeat 93p. Ikää Händyllä alkaa jo olemaan, mutta toivotaan että terveyttä riittäisi vielä voi-luokkaan asti. Tsemppiä kahden koiran ohjaamiseen Eini! Ja kiitos hyvästä yhteydenpidosta myös vastoinkäymistenne kanssa tänne Järvenpäähän päin!

Kyllähän oli taas kasvattajana kokemuksellisesti hieno vuosi, vaikka jotain jossiteltavaakin toki jäi. Ennenkaikkea minusta oli hienoa että näinkin pienellä, vuosittain kilpailevalla kasvattimäärällä oltiin taas mukana niin palveluskoirien SM-kisoissa kuin tokonkin SM-kisoissa, ja eri koirat toivat esille omia hyviä ominaisuuksiaan ohjaajiensa kera. Ilman teidän mahtavaa työpanostanne kasvattieni kanssa tätäkään ei olisi koettu!! Ja koska kummassakaan SM-kisassa ei muita rotumme edustajia näkynyt niin on pakko uskoa että teissä, rakkaat kasvattieni omistajat on sitä jotakin ;o))Kovasti meikäläisenkin piti aloittaa taas kilpaurheilu kuluneena kautena mutta kohtalo päätti toisin.

Minulla on edelleen kotona viime lokakuussa Reneelle syntyneestä pentueeesta kaksi urosta, joille en ole löytänyt niille sopivia koteja. Täytyy tunnustaa että kun on jonkin verran mukana teidän koiraelämässä yhteisten treenien järjestämisellä ja normaali arjen lisäksi ihan vaan lenkittää tätä kotonani olevaa koiralaumaa niin ei aikaa eikä tarmoakaan enää jää omien koirien kouluttamiseen. Mutta en ole tästä pahoillani - tähänhän pitäisi jokaisen kasvattajan pyrkiä ;)) Itse vaan hehkuttelen ;))

Kiitos teille kaikille aktiivisuudestanne!! Odotan taas niin kovasti tulevaa kautta - teidän ja koirienne tapaamista yhteisten treenien ja leirien merkeissä!!