Vuosi 2008 pähkinänkuoressa

Tämän sivun tuloksista ja uutisista kuuluu kiitos teille! Red Label's - koirien omistajat ja ohjaajat! Nöyrimmät kiitokseni!

Vuoden kohokohdaksi tällä kilpailukaudella kohosi, kuten käyttökoirarotujen kohdalla pitääkin, SDY:n kesämestaruuskilpailut Raisiossa 7.9.2008. Aivan uskomattoman hieno päivä näin kasvattajan näkökulmasta katsottuna!

HAUN ROTUMESTARUUDEN voitti Red Labels Iceman Ikaros ja Juha Kauppinen hienolla kakkostuloksella 269 pistettä (80+189).

JÄLJEN ROTUMESTARUUSHOPEAA ottivat Red Labels Holy Hullabaloo ja Kirsi Joutsenvuori upealla ykköstuloksella 277 pistettä (87+190).

Avoimen luokan jäljellä kilpailleet Red Labels Immemorial Idol ja Ari Koskela nappasivat hienosti kakkostuloksen pistein 247 (85+162) ja sijoittuivat luokassaan toiseksi.

Rotumestaruuksien joukkuekisaan osallistui tänä vuonna suuri määrä joukkueita. RL-teamilla oli vain kolme koiraa joten varaa yhdenkään epäonnistumiseen ei ollut (neljä koiraa saa olla, kolmen tulos lasketaan) . Eivätkä he epäonnistuneet!! Kyseiset koirakot ovat koko vuoden tehneet sataprosenttista tulostyötä palveluskoirakokeissa ja kruunasivat kautensa voittamalla rotumme joukkuemestaruuden!

Kyllä täytyy sanoa, että kelpasi kasvattajan turistina taustajoukkoissa niissä kisoissa olla ;))

Tämän lisäksi vuonna 2008 minua ilahdutti nykyisen jalostuskoirani Bernadette vom Maindreieckin nuorehkojen jälkeläisten hyvä ja monipuolinen kilpailukausi. Pentueen lippulaivana kaudella 2008 toimi Haun Rotumestari-2008 RL Iceman Ikaros Juha Kauppisen ohjaamana. Ikaros kilpaili kolme kertaa voi-luokan haussa saavuttaen joka kerta tuloksen. Ja ei mitä vaan tulosta, vaan hienot ykköstulokset molemmista alkukevään kokeista ja sitten kaiken kruunasi tämä rotumestaruus pistettä vaille ykköstuloksella. Juhalle sydämellinen kiitos kasvattini tavoitteellisesta eteenpäin viemisestä! Siitä on mukavata jatkaa kaudelle 2009.

Rotumestaruusjoukkueen toinen "Reneen" jälkeläinen RL Immemorial Idol ja Ari Koskela kilpailivat tänä vuonna ensimmäistä kauttaan jäljen avoimessa luokassa. Parivaljakko saavutti ensi yrittämällä hienosti upean ykköstuloksen 280 pistettä Hämeenkyrön mukavissa jälkimaastoissa. Kauden toinen koe oli mestaruuskoe, jossa tuli kakkostulos yhden kepin jäätyä metsään. Kunhan koirakolle saadaan lisää ikää ja kokemusta, on aika korkata voi-luokka. Luotettavaa jälkikoiraa ei rakenneta vuodessa eikä kahdessa, joten luottavaisin mielin katsomme eteenpäin. Tsemppiä ja treeni-iloa Arille ja Pojulle kaudelle 2009! Ja kiitos Ari hyvästä treeniseurasta kuluneella kaudella!

RL-koirista ensimmäisenä virallisen vartiokoirakortin suorittivat kuluneella kaudella RL Independent Inx ja Kati Klemola, niin ikään Reneen ensimmäistä ikäluokkaa. He olivat ainoa koirakko päivän testissä kun puskivat itsensä hyväksytysti läpi koppaliikkeessä, onnittelut! Itse asiassa ko parivaljakko on ensimmäinen dobermann parivaljakko kun on läpäissyt kyseisen kokeen. Taas uusi aluevaltaus koiraharrastamisessa RL-koirille - olen niin ylpeä teistä Kati ja Mutka!

Kiitos Kati tästä uudesta aluevaltauksesta kasvattieni parissa, tiedän että tienne ei ihan mutkaton ole ollut!

Nyt sitten Mutkakin ansaitsee leipäänsä ihan virallisesti ;))

RL Illustrious Imp ja Susanna Aro ovat jatkaneet harrastamistaan ei-niin-dobi-tyypillisissä lajeissa, tokoilussa ja agiliidossa. Ohjaajan sitkeys agiliidossa on palkittu ja plakkarissa kauden päätteeksi on yksi nollatulos kakkosluokasta.

Tokoilussa parivaljakko on napsinut kakkostuloksia voi-luokassa.

Susannan ja Jarkon talonrakennusprojekti valmistui sopivasti hyvissä ajoin ennen joulua.

Onnea uuteen kotiinne!! Ja tsemppiä kaikki-tai-ei-mitään Cola Petterin kanssa!

Bh-kokeen suorittivat hyväksytysti RL Innocent Iiris ja Kirsi Tervo. Kirsi ja Kirsi ovat onnekseni löytäneet toisensa ja Iikkakin on saanut siitä osansa. Siispä oikein julkinen KIITOS Lankolaiskalle kasvattini omistajan persuuksille potkimisesta! Ja kiitos Kirsi innostumisestasi pk-puolelle! Mielenkiinnolla odottelen mahdollista jatkoa. Pidäthän Järvenpään mummolan ajantasalla - edes jälkijunassa ;))

H-pentueesta lippulaivana toimi RL Holy Hullabaloo ja Kirsi Joutsenvuori. Kausi oli tuloksellisesti hieno. Kolme kisaa kaudella joista kaksi mestaruuskoetta. Jokaisesta hienosti tulos, voittajaluokan jäljellä se ei ole itsestään selvyys alkuunkaan! Harmillisesti loppukauden mestaruuskokeisiin valmistautuminen meni vain totaalisesti pieleen. Kira meinaan astui mökkirannassa simpukankuoreen niin, että polkuanturaan tuli tikkaamista vaativa haava. Haava meni hitaasti umpeen ja treenaaminen sekä ennen palveluskoirien SM-kokeita että ennen yhdistyksen mestaruuskokeita jäi käytännöllisesti katsoen kokonaan väliin. Piirinmestaruuskokeisiin ei ilmoittautumisesta huolimatta pystytty edes osallistumaan. SM-kokeissakin Äänekoskella maasto-osuuden Kira vielä suoritti tassusuoja jalassa.

Joka vuosi palveluskoirien SM-kisoissa on jäljellä armoton karsinta tottelevaisuuspisteiden perusteella maastoon. Kira suoritti perushyvän tottelevaisuuden keväisillä treenipohjilla päästen ainoana dobberina kansallisissa lajeissa maastoon. Jäljellä koira osoitti olevansa yksi suomen parhaita jäljestäjiä. Vain kaksi koirakkoa saavutti jäljeltä täydet 170 pistettä. Kirsi ja Kira menettivät janalta yhden! pisteen. Esineruutu oli tällä(kin) kertaa "se kompastuskivi" johon mestaruuden tavoitteleminen tyssäsi. Mutta sijoitus 15. Suomen parhaiden jälkikoirien joukossa ei ollut loppujen lopuksi "yhtään hullummin" kun hetken näytti siltä että tassun takia ei päästä edes osallistumaan. Rotumestaruuksissa vähäiseksi jäänyt treenaaminen edelleen näkyi mutta tuloksena kuitenkin rotumestaruushopeaa hienolla ykköstuloksella. Talven aikana katsomme mitä esineruudulle voipi tehdä...Tsemppiä Kirsille ja Kiralle tulevalle kaudelle. Kira ei ole mikään tyttönen enää - jospa tällä kaudella pääsisitte näyttämään kyntenne täydessä iskukunnossa ;))

RL Happy Harebell ja Salla-Kaisa Salminen ovat toinen RL-agiliitokoirakko. He saavuttivat hienosti agiliidon kolmosluokassa yhden nollatuloksen hyppyradalta. Jokohan neiti alkaisi iän myötä sen verran rauhoittumaan, ettei aivan liitelisi ylimääräisissä atmosfääreissä kisaradalla ;)) Tsemppiä tulevalle liitelykaudelle Salla ja Mutka!

Armeijan leivistä sivilisoitunut Händy on saanut uuden ja innokkaan ohjaajan Janin avo-puolisosta, Einistä. Niinpä BH-kokeen suorittivat hyväksytysti Hämeenlinnassa loppukesästä RL Honest Handyman ja Eini Holming vain muutaman viikon yhteistreenin jälkeen. Tosin valmiiksi koulutetun koiran ohjaajasiirto ei iso juttu periaatteessa ole mutta kyllä täytyy tunnustaa että jännitin teidän puolestanne...Händyhän on virkansa puolesta jäljelläkin varsin pitkälle koulutettu koira, joten harmittaa todella vietävästi puolestanne että ette kennelyskän takia päässeet kokeilemaan jälkikoetta. Mutta odotellaan uutta koekautta. Tsemppiä kahden koiran ohjaamiseen Eini!

Jään kasvattajana jännityksellä odottamaan tulevaa kautta 2009. Jospa minäkin muutaman vuoden tauon jälkeen ehtisin korkkaamaan kisakauden jossain vaiheessa. Kiitos teille kaikille aktiivisuudestanne!!